nieuws

18 feb 2010, 12:12

Gemeente steunt opknapbeurt Groninger Museum

De gemeente Groningen gaat 1 miljoen euro bijdragen aan de opknapbeurt van het Groninger Museum. Dit heeft het Groninger Museum donderdag bekendgemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het vijftien jaar oude Groninger Museum is nu al aan een opknapbeurt toe, omdat het aantal bezoekers de afgelopen jaren hoger was dan verwacht waardoor de muren smoezelig zijn geworden en de vloeren versleten. Het museum heeft sinds de opening in 1994 bijna vier miljoen bezoekers gehad. Niet alleen wordt het museum opgeknapt, er worden ook een modern infocentrum en ontvangstruimtes gerealiseerd. Ook het café en restaurant zullen worden heringericht.

De directie van het Groninger Museum heeft enthousiast gereageerd op de steun van de gemeente Groningen en is blij dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt als eigenaar van het museum. Vanwege de verbouwing zal het museum van 12 april tot en met 17 december dit jaar gesloten zijn. In deze periode zijn een deel van de collectie en een tijdelijke expositie te bezichtigen in het oude Groninger Museum aan de Praediniussingel in Groningen.