nieuws

22 sep 2008, 13:01

Bedrijf klaagt gemeente Stadskanaal aan voor 2,5 miljoen euro

Stadskanaal heeft een schadeclaim van 2,5 miljoen euro gekregen omdat het een nieuwe locatie aan een afvalverwerkingbedrijf heeft onthouden.Indiener van de claim is Milieu Logistiek Stadskanaal (MLS), dat binnen veertien dagen een voorschot van 1,5 miljoen wil ontvangen. Anders stapt het bedrijf naar de rechter. De gemeente en MLS maakten maandag beide melding van de claim.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De afvalverwerker wil geld zien omdat het, zo zegt het bedrijf, tien jaar lang is onthouden van de mogelijkheid om een nieuw bedrijf te bouwen op het terrein van een voormalige zetmeelfabriek in Alteveer. MLS wilde daar een afvalverwerker en een loods bouwen. De gemeente besliste in 1998 en 2006 echter dat de plek gebruikt zou worden als groenlocatie. MLS wil de gemeente nu aanklagen wegens ontstane bedrijf- en imagoschade.

De Raad van State oordeelde in maart dat de gemeente Stadskanaal niet langer kon vasthouden aan het groene bestemmingsplan. Volgens MLS-directeur Gerrit Germeraad wordt de civielrechtelijke procedure daarnaast ondersteund door diverse getuigenverklaringen van ambtenaren en een brief die het bedrijf van de gemeente ontving, waarin de belofte wordt gedaan dat het bedrijf mocht bouwen op het terrein. De gemeente wil niet inhoudelijk reageren op de claim.