nieuws

20 sep 2012, 16:04

Gemeente Haren overweegt alternatief feest

De gemeente Haren overweegt de bezoekers die vrijdag van plan zijn af te reizen naar het dorp voor het bezoeken van het vermeende Project X-feest een alternatief aan te bieden. Dat meldde een woordvoerster van de gemeente donderdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zij sluit niet uit dat de gemeente zelf een feest gaat organiseren om ongeregeldheden te voorkomen. Wel benadrukt ze dat er nog geen concrete plannen zijn, maar dat dit een optie is die wordt overwogen.

Donderdagmiddag hadden op Facebook ruim 23.000 mensen aangegeven vrijdag naar Haren te komen. Een 15-jarig meisje uit dit dorp had via Facebook vrienden en familie uitgenodigd voor een feestje, maar was vergeten aan te geven dat het om een privéfeestje ging.

Buurtagenten uit het dorp hebben ondertussen een bezoek gebracht aan de middelbare scholen in Haren met de oproep aan leerlingen vrijdag thuis te blijven. De school waarop het meisje zit, besteedt zo weinig mogelijk aandacht aan de zaak. ,,We willen haar een zo rustig mogelijke plek blijven bieden”, aldus een woordvoerder. Hij zegt dat het feest wel erg leeft op school.