nieuws

27 jan 2003, 00:12

Gemeente Groningen wil snel in overleg met Sjon Lammerts

De gemeente Groningen wil zo snel mogelijk een ‘open en reëel gesprek’ voeren met Sjon Lammerts over de schade die hij heeft geleden ten gevolge van de ‘Oosterpark-rellen’.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat laat een woordvoerder van de gemeente Groningen weten in reactie op het vonnis van de rechtbank in Groningen. Die heeft de gemeente Groningen en de Regiopolitie Groningen hoofdelijk aansprakelijk gesteld voor alle door Sjon Lammerts en zijn familie geleden immateriële schade tijdens de Oosterpark-rellen.
De gemeente Groningen laat weten het vonnis van de rechter eerst te willen bestuderen. ‘We willen daar zeer zorgvuldig mee omspringen in verband met eventuele precedent-werking. Pas nadat we het vonnis hebben bestudeerd kunnen we inhoudelijk reageren. Maar we willen al wel zo snel mogelijk in gesprek met Lammerts’, aldus de woordvoerder.
Volgens de woordvoerder heeft Lammerts kort na de Oosterpark-rellen al wel een materiële schadevergoeding van de gemeente gekregen. De gemeente gaf die vergoeding toen zonder de aansprakelijkheid voor de schade te willen erkennen. Burgemeester Hans Ouwerkerk vond toen dat er toch een uitkering moest komen om Lammerts ‘’ niet in de kou te laten staan’’. Maar voor Sjon Lammerts was dat onvoldoende. Hij vond dat de gemeente haar aansprakelijkheid voor het falen van de politie moest erkennen. Daarin heeft hij nu gelijk gekregen van de rechter.