nieuws

21 feb 2002, 00:12

Gemeente Groningen wil ouderen aan het fitness

De gemeente Groningen begint met een experiment waarbij ouderen kunnen deelnemen aan speciaal fitnessprogramma. Als de pilot slaagt, wil de gemeente fitness voor senioren onderbrengen in de Stadjerspas.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Twintig vijftigplussers uit de stad kunnen vanaf donderdag 21 maart meedoen aan een speciaal voor hen opgesteld fitnessexperiment. Het experiment is een initiatief van wethouder Paas op verzoek van de ouderenbonden ANBO, KBO en PCOB.
Het pilotprogramma bestaat uit zes wekelijkse bijeenkomsten. Spring’s Total Body Care aan de Grote Markt neemt de organisatie van de bijeenkomsten op zich. De begeleider spreekt elke week het programma door met de deelnemers, zodat zoveel mogelijk met hun wensen rekening kan worden gehouden.
Niet alleen het bewegen, ook het sociale aspect speelt een belangrijke rol in het project. Het streven is om een gevarieerde groep sporters samen te stellen, waarbij er ook plaats in voor mensen die zich niet zo goed kunnen bewegen. Deelname aan het programma is gratis.
Ouderen kunnen zich tot uiterlijk dinsdag 12 maart opgeven bij het Stedelijk Overleg Ouderenbonden Groningen (SOOG), telefoon (050) 579 04 66.