nieuws

25 sep 2002, 00:12

Gemeente Groningen vreest ‘inval’ Albert Heijn; bewaking ingezet

De gemeente Groningen heeft ambtenaren ingesteld om een groot, leegstand winkelpand aan het Sontplein in Groningen te bewaken. De gemeente vreest dat grootgrutter Albert Heijn onaangekondigd zijn intrek in het pand neemt en deze inricht en opent voor het publiek.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hoewel de observatie geen ‘slaapzakkenmarathon’ is, geeft woordvoeder J. Tempel van de gemeente toe dat het pand nauwlettend in de gaten wordt gehouden na signalen over een mogelijke ‘inval’ van de kant van Albert Heijn.
Een woordvoerder van Ahold wil niet zeggen of de vrees van de gemeente terecht is en weigert verder ieder commentaar. Wel zegt ze dat Ahold niet op de hoogte is van de bewaking.
De gemeente Groningen en de grootgrutter zijn al jaren in een juridisch proces verwikkeld waarbij het bestemmingsplan het grote discussiepunt is. De gemeente beweert dat er geen ruimte is voor een supermarkt, terwijl Albert Heijn die mogelijkheid wel ziet.
Mocht Albert Heijn toch besluiten het pand binnen te vallen, dan volgt een onmiddellijk bevel tot sluiting, laat de gemeentewoordvoerder weten.