nieuws

26 apr 2011, 16:04

Gemeente Groningen blij met advies Groninger Forum

Wethouder Ton Schroor (D66) is verheugd over de inhoud van het advies van de commissie Terlouw over het Groninger Forum. ‘Die commissie stelt onder meer dat het Groninger Forum geen bodemloze put is, en dat de begroting die was ingediend realistisch was, soms zelfs conservatief. Wel stelt de Commissie Terlouw dat wij als gemeente meer de regie in handen moeten nemen. Dat gaan we zeker doen!’, aldus wethouder Schroor.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de commissie Terlouw is het Groninger Forum vooral een culturele voorziening en is er geen ruimte voor een grote commerciële invulling, zoals de Bijenkorf. Maar cultuur is op zichzelf juist al een grote aanjager voor economische ontwikkeling in de binnenstad. Zonder Groninger Forum zullen ondernemers niet extra investeren, zo hadden ondernemers de commissie Terlouw al laten weten.
 

‘Laten we realistisch zijn. Het Groninger Forum heeft geen ruimte voor extra commercie of horeca, en daar is het ook niet voor bedoeld. Maar een nieuwe culturele infrastructuur heeft grote invloed op de economie’, aldus Terlouw.

‘Als Groningen het Forum niet bouwt wordt de stad ingehaald door andere steden in Nederland, en dat zou u hier in Groningen niet moeten willen’.


Wel stelde Terlouw voor om de formule van het Groninger Forum aan te scherpen en meer ruimte te maken voor een ‘Newseum’ of voor energie-gerelateerde activiteiten, omdat Groningen inmiddels al bijna de belangrijkste energiestad van Nederland is.

Wethouder Schroor liet weten de suggesties goed te zullen bestuderen, maar liet nu al vast weten dat de stad beslist de regiefunctie over zal nemen.’We gaan weer op d bok zitten’, zo stelde hij.