nieuws

21 mrt 2008, 10:10

Gemeente Eemsmond betaalt deel boete hangjongeren

De Groningse gemeente Eemsmond heeft een groep hangjongeren aangeboden een deel van de boete die zij hadden gekregen te betalen. Dat heeft burgemeester Marijke van Beek van die gemeente vrijdag bevestigd. De groep werd door de politie op de bon geslingerd omdat ze doelloos op het station van Uithuizermeeden rondhingen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De jongeren stuurden hierop een brief naar het gemeentebestuur waarin ze de gemeente aansprakelijk stelden omdat de hangplek, die hen eerder was toegezegd, er nooit was gekomen. Na gesprekken tussen de groep, het lokale jongerenwerk en een wethouder beloofde het college de helft van de boetes, a 75 euro per stuk, te betalen. Om hoeveel boetes het in totaal ging, is niet bekend.


Van Beek benadrukt dat de uitgedeelde bekeuringen in de ogen van de gemeente ‘ terecht’ waren. ,,Maar als gemeente voelden we ons ook verantwoordelijk omdat we de toezegging van een hangplek nog niet waren nagekomen’’, laat ze weten. Bovendien gaat het volgens haar om een incident. ,,Het is absoluut niet zo dat we van plan zijn in de toekomst vaker financieel tegemoet zullen komen in bekeuringen die in onze gemeente zijn uitgedeeld.’’ *
Overigens hebben de jongeren tot dusver geen aanspraak gemaakt op het geld.