nieuws

26 nov 2001, 00:12

Gemeente brengt berm aan in Verlengde Oosterstraat en verwijdert hem weer

De nieuwe middenberm in de Verlengde Oosterstraat is geen succes gebleken. De doorstroming valt tegen en in plaats van aangepast verkeersgedrag roept de berm eerder irritatie op. Daarom laat de gemeente de berm weer verwijderen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om zo weinig mogelijk verkeersproblemen te veroorzaken zal dat ’s avonds en ’s nachts plaatsvinden. Drie dagen achtereen als het niet teveel regent; anders verschuift de derde dag.
Maandag 26 november begint de aannemer rond 19.00 uur. Het werk gaat door tot 3.00 uur ’s nachts. Dat geldt ook voor dinsdag op dezelfde uren.De berm wordt verwijderd, puinfundering wordt erin gelegd en er zal gefreesd worden. Als alles goed gaat en het weer meewerkt, worden woensdagavond ten slotte het asfalt en de belijning aangebracht. Bij regenweer kan er niet geasfalteerd worden: dan wordt dit tijdens een volgende droge avond gedaan.
Het werk gaat helaas niet geruisloos. Met name de freesmachine maakt nogal lawaai. Daarom wordt het frezen zoveel mogelijk in de vroege avond gedaan. Het verkeer zal tijdens het werk omgeleid worden. Een en ander meldt de gemeente Groningen in een brief aan de bewoners.