nieuws

19 dec 2002, 00:12

Geliefde Tripperpas verdwijnt uit Groningse bussen

Het experiment met de Tripperpas, een elektronisch buspasje, in de stad Groningen wordt niet verlengd. Onderhandelingen tussen de betrokken partijen om het tweejarige experiment een exta periode te gunnen liepen stuk op de financiering. Vanaf 1 januari moeten Groninger weer ouderwets afstempelen met de vertrouwde strippenkaart.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat maakte vervoerder Arriva woensdag bekend, die het project uitvoert voor de overheid.
In de tijd dat het baanbrekende experiment in januari 2001 startte werd gerekend op een introductie van een landelijke pas per 1 januari 2003. Dat wordt zeker enkele jaren later, zodat verlenging van het Groningse experiment niet gek zou zijn geweest voor de vierduizend Groningers die er gebruik van maken.
Het unieke kaartje is een beoogd opvolger van de papieren strippenkaart. De gebruiker haalt bij het in- en uitstappen een kaartje langs een scanner en krijgt na verloop van tijd de rekening thuis. De proef vindt plaats op initiatief van het ministerie van Verkeer en Waterstaat en in samenwerking met onder meer Arriva. Vierduizend Groningers hebben inmiddels een Tripperpas, die in te zetten is op de stadslijnen.