nieuws

28 jan 2009, 15:03

Geldboete voor model Kim Feenstra

De rechtbank in Groningen heeft model Kim Feenstra woensdag veroordeeld tot een geldboete van 400 euro, voor een klap die zij in maart vorig jaar uitdeelde in een Groningse uitgaansgelegenheid. Ook moet ze het slachtoffer bijna 240 euro schadevergoeding betalen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Feenstra, bekend van het tv-programma Holland’s Next Top Model, kreeg op 24 maart 2008 ruzie met een 26-jarige vrouw in een kroeg in Groningen. Volgens de vrouw zou het model haar met een glas in het gezicht hebben geslagen. Volgens de politierechter kan daarvoor echter geen bewijs worden gevonden. Wel gaf Feenstra toe het slachtoffer te hebben geduwd en geslagen.

Volgens de raadsman van Feenstra zou de groep waarvan het slachtoffer deel uitmaakte haar die avond hinderlijk hebben gevolgd, geduwd en uitgescholden. ,,Ze waren er echt op uit om haar uit te dagen. Het is niet van een kant gekomen. Maar, Kim heeft blijkbaar nog niet genoeg eelt op haar ziel.’’ Volgens de rechter is het door tegenstrijdige verklaringen onduidelijk wat er precies is gebeurd. ,,Het is een typische kroegruzie, waarbij plotseling de vlam in pan schoot en Feenstra de eerste klap uitdeelde. En dat had niet mogen gebeuren.’’
De politierechter noemde het kwalijk dat het slachtoffer direct de publiciteit zocht.

Het model werd in juli 2007 al veroordeeld tot een werkstraf wegens diefstal van een pinpas. In augustus vorig jaar kwam haar vriend om het leven bij een ruzie in een woning.