nieuws

31 jul 2009, 08:08

Gekrakeel in Groningen om verplaatsen Ballonnenfiësta van Stadspark naar Kardinge

In Groningen is gekrakeel ontstaan over het verplaatsen van een Ballonnenfiësta van Stadspark naar Kardinge. Dit evenement zou op 8 augustus gehouden worden in het Stadspark. Maar de organisatie zegt dat het plotseling een dikke rekening kreeg van 6000 euro. Daarom is besloten het evenement te verplaatsen naar Kardinge. De teleurgestelde organisatie heeft nu steun gekregen van de SP en de VVD gemeenteraadsfracties. Fractievoorzitter Betty de Boer en raadsnestor Jan Evenhuis van de VVD hebben de kwestie aan de orde gesteld bij het college van B en W. ‘Wij vinden het toch wel stijlloos om zo onaangekondigd

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

met een rekening te komen. Het is u wellicht bekend dat andere gemeenten actief zijn om het eindfeest van RTV Noord en het ballonfeest binnen hun gemeentegrenzen te krijgen. Op die wijze jagen wij toekomstige evenementen de stad uit. Organisatoren van evenementen zullen in andere gemeenten met open armen ontvangen worden’’, aldus de boze VVD-raadsleden.

Ook SP raadslid Rosita van Gijlswijk maakt zich boos overde vette rekening aan de organisatie. 'De SP-fractie is van mening dat de gemeente evenementen die voor bezoekers gratis toegankelijk zijn en door niet-commerciele instellingen worden georganiseerd moet aanmoedigen in plaats van af te remmen door een hoge huurbijdrage waardoor de organisatie gewongen is entree te vragen'', zo stelt ze.

De organisatie is ook boos op de gemeente. Maar pragmatisch redenerend hefet men besloten het evenement dan maar te verplaatsen.


‘Daar waar andere gebruikers bijna om niets (dus bijna gratis) gebruik mogen maken van de draf en renbaan in het Stadspark is het de organisatie van het voor Groningen prachtige gezinsevenement niet gegund de even fraaie als unieke locatie in het Stadspark te mogen gebruiken, Gemeente heeft bepaald dat er sprake is van een commerciële activiteit. Wij als organisatie bestijden dit ten zeerste!’’’’

‘ Ook de ballonsport is bij het NOC*NSF aangesloten.
Het Ballon Fiesta Groningen, dat voor de derde keer wordt georganiseerd, wil alle ballonvaarders, passagiers en ongetwijfeld duizenden belangstellenden niet teleurstellen.
Daarom is helaas in allerijl voor verplaatsing van het evenement gekozen.

Op de locatie in het Recreatiegebied Kardinge, gelegen tussen de woonwijken Lewenborg en Beijum, kan de organisatie de gratis toegang en het gratis parkeren voor het ongetwijfeld talrijke publiek gelukkig wel garanderen. Leuke bijkomstigheid is dat de klimheuvel op deze zaterdag wel een zeer bijzondere uitkijkpost gaat worden waarvan men prachtige kiekjes zullen worden gemaakt.

Zaterdag 8 augustus 2009 zullen, als de weersomstandigheden het toelaten, na ongeveer 18.30 uur ongeveer 25 heteluchtballonnen het luchtruim boven Stad en Ommeland gaan vullen.

www.ballonfiestagroningen.nl