nieuws

13 mei 2008, 10:10

Gekraakt pand Steenhouwerskade moet ontruimen; bewoners ‘teleurgesteld’

De bewoners van het gekraakte kantoorpand aan de Steenhouwerskade 9 zijn ‘teleurgesteld’ door de uitspraak van de rechter van 9 mei. ‘De rechter zet hiermee een streep door de afspraken die zijn gemaakt met de eigenaar,’ aldus woordvoerder Joy Hofman van de bewoners. De rechter ging mee in de eis van de eigenaar tot ontruiming. De afspraken die de bewoners met de eigenaar hebben gemaakt waren niet voldoende om te voorkomen dat de bewoners moeten vertrekken. ‘Dit valt ons rauw op ons dak.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

We hebben er altijd vertrouwen in gehad dat de gemaakte afspraken reden genoeg waren om op het traject richting legalisering te blijven,’ aldus Hofman. ‘We hopen dat de gemeente, Nijestee en Uni-Invest mee willen helpen om een goede oplossing te vinden en te voorkomen dat er 50 studenten op straat worden gezet’.

Het kort geding werd aangespannen door eigenaar Uni-Invest omdat deze het pand aan de IB-Groep wilde verhuren. De rechter ging daarin mee en stelt dat het pand binnen 10 dagen ontruimt dient te worden. Het voormalig kantoorpand werd op 2 september vorig jaar gekraakt door de Woonwinkel, een initiatief van ROOD, jong in de SP, DWARS, GroenLinkse jongeren en de Groninger Studentenbond (GSb). Het biedt aan 45 studenten woonruimte.