nieuws

24 dec 2001, 00:12

Geen vervolging tegen medewerker Kinderdagverblijf Groningen

De officier van justitie van het Openbaar Ministerie te Groningen heeft besloten om de medewerker van kinderdagverblijf De Linde niet te vervolgen. Uit het politieonderzoek is niet gebleken dat de man zich schuldig heeft gemaakt aan seksueel misbruik van kinderen

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Tegen de medewerker werd begin december aangifte gedaan vanwege vermeend seksueel misbruik op het kinderdagverblijf. Naar aanleiding van deze aangifte heeft de politie uitgebreid onderzoek verricht waarbij de verdachte tevens is aangehouden en verhoord.
Daarnaast zijn met verschillende ouders oriƫnterende gesprekken gevoerd. Deze gesprekken hebben echter niet geleid tot meer aangiftes. Nadat de verdachte weer in vrijheid is gesteld, heeft de officier van justitie het besluit genomen om de man niet te vervolgen.
De ouders van de kinderen die het kinderdagverblijf bezoeken en de directie zijn door middel van een brief op de hoogte gesteld van het besluit van de officier van justitie. Om de ouders verder te informeren en om hun vragen te beantwoorden zijn zij uitgenodigd voor een informatiebijeenkomst.