nieuws

02 nov 2010, 10:10

Geen subsidie voor windmolens bij Delfzijl

Projectontwikkelaar Millenergy krijgt dit jaar geen subsidie voor de bouw van twintig windmolens in Delfzijl. De ontwikkelaar voldoet niet aan de voorwaarden van subsidiegever Agentschap NL, onderdeel van het ministerie van Economische Zaken. Millenergy loopt hierdoor naar schatting 107 miljoen euro mis ondanks de gift van 45.000 euro die de projectontwikkelaar aan de gemeente Delfzijl schonk om de aanvraagprocedure te versnellen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Om aanspraak te maken op de subsidie voor de bouw van de windmolens, moet Millenergy namelijk uiterlijk maandag 1 november in het bezit zijn van een bouwvergunning. De aanvraag voor deze vergunning is echter nog in behandeling bij de gemeente Delfzijl.

De gemeenteraad van de Groningse kustplaats neemt pas op 18 november een besluit over het bestemmingsplan, waarvan de bouwvergunning voor de windmolens deel uitmaakt. Een woordvoerder van Agentschap NL betwijfelt of deze vorm van subsidie volgend jaar terugkeert zodat Millenergy een nieuwe aanvraag kan doen, omdat het nieuwe kabinet mogelijk flink wil korten op subsidies voor windenergie.

Of de projectontwikkelaar stappen gaat ondernemen is niet bekend.