nieuws

07 jan 2017, 11:11

Geen Groningers op kieslijst PVV voor Tweede Kamer

Geen Groningers op kieslijst PVV voor Tweede Kamer

De naam van de fractievoorzitter van de PVV in Provinciale Staten van Groningen, Ton van Kesteren, komt niet voor op de kandidatenlijst van de PVV voor de Tweede Kamerverkiezingen. Ook de namen van andere Groningse kandidaten ontbreken op deze  lijst . Op de landelijke PVV lijst staan met name kandidaten uit de Randstad.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Dat Van Kesteren ontbreekt is enigszins opvallend omdat de Stadjer eerder wel op kandidatenlijsten van die partij stond voor onder meer de Eerste Kamer en Europa. 

En ook vier jaar geleden stond Van Kesteren ook nog op de lijst voor de Tweede Kamerverkiezingen. Geert Wilders noemde Van Kesteren toen 'een kandidaat voor de toekomst'. Gezien het hoge aantal zetels dat de PVV volgens de peilingen wel eens zou kunnen halen, is het feit dat de naam van Van Kesteren ontbreekt in elk geval onverwacht.

In een Tweet meldt de PVV lijsttrekker Wilders zelf zeer tevreden te zijn met de door hem samengestelde lijst. "Wat een prachtig team. Hiermee gaan we ervoor zorgen dat Nederland Weer Van Ons wordt."

GIC