nieuws

27 aug 2002, 00:12

Geduld Bijenkorf met Grote Markt raakt op; mogelijk etage bovenop pand Herestraat

Het Bijenkorf-concern begint haar geduld te verliezen rond de ontwikkeling van de noordzijde van de Grote Markt. Het gaat namelijk zo goed met de vorig jaar in Groningen geopende vestiging, dat De Bijenkorf snel wil uitbreiden in Groningen. Momenteel wordt onderzocht of het mogelijk is om bovenop de winkel in de Herestraat een nieuwe verdieping te bouwen. Dat verklaart woordvoerder Klaartje Caron desgevraagd tegenover de GIC.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens De Bijenkorf blijkt er markt te zijn voor haar winkelformule in de Herestraat. De belangstelling is zo groot dat het concern haar huidige vestiging aanzienlijk wil opwaarderen. Momenteel kan men bij de Bijenkorf in Groningen namelijk uitsluitend terecht voor ‘fashion’. Dat wil zeggen voor mode, accessoires of schoenen. In Enschede is inmiddels een compleet warenhuis ingericht, vergelijkbaar met de hoofdvestiging in Amsterdam.
‘’Zo’n compact warenhuis zouden we hier in Groningen ook wel willen. Maar we hebben daar de ruimte niet voor’, aldus mevrouw Caron. Het concern heeft steeds belangstelling getoond voor een vestiging aan de Grote Markt noordzijde. ‘We begrijpen dat de gemeente voorzichtig werkt aan nieuwe plannen. Maar momenteel hebben we niet de indruk dat het hard opschiet. We maken ons daar zorgen over’, zo laat ze weten.
Daarom is bij De Bijenkorf momenteel een intern beraad op gang gekomen over de vraag over het niet verstandiger is om het huidige pand in de Herestraat uit te breiden. ‘We moeten wel een andere optie gaan onderzoeken in plaats van de Grote Markt. We willen heel graag aan de slag in Groningen maar we kunnen niet eindeloos wachten’.