nieuws

16 mei 2002, 00:12

Gedood Gronings meisje (5) slachtoffer voodoo-achtig ritueel

Een 5-jarig meisje dat vorige maand dood in een huis in Groningen werd gevonden, blijkt het slachtoffer te zijn van voodoo-achtige rituelen. Dit maakte de politie van Groningen woensdag bekend. In het huis werden onder meer bepaalde oliën aangetroffen die bij dit soort rituelen gebruikt worden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Na de vondst van het kind pakte de politie twee vrouwen op, de 23-jarige moeder van het meisje en een 22-jarige vriendin. Uit onderzoek en verklaringen van de verdachten bleek dat beide vrouwen geweld op het slachtoffertje hebben uitgeoefend, aldus de politie. De vrouwen deden dit naar eigen zeggen omdat zij dachten dat het kind bezeten was door een kwade geest. Het kind liep door het ritueel letsel op dat waarschijnlijk de oorzaak van haar dood is geweest.
Het recherchebijstandsteam dat de dood van het 5-jarig meisje onderzocht is ontbonden. Het justitiële onderzoek naar het overlijden van het kind wordt wel voortgezet. De verdachten worden verdacht van moord of doodslag, dan wel dood door schuld. Beide vrouwen zullen in het Pieter Baan Centrum in Utrecht worden onderzocht.