nieuws

14 nov 2002, 00:12

Gedeputeerde Staten Groningen moeten door het stof wegens janboel Bureau Toerisme

Het College van Gedeputeerde Staten van Groningen is vanmorgen zwaar onder vuur komen te liggen vanuit Provinciale Staten. De Groningse gedeputeerden zullen weoensdagmiddag door het stof moeten en hun excuus moeten aanbieden voor een zeer slechte controle van het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme (NNBT) waar sprake is van een financiële chaos.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Onlangs werd bekend dat er bij het Noord Nederlands Bureau voor Toerisme, dat is gevestigd in Drachten, financieel een janboel is ontstaan. Dit bureau functioneert met steun van de Noordelijke provincies, en dus ook van de provincie Groningen. Uit een onderzoek is gebleken dat er grote tekorten zijn ontstaan bij het NNBT en dat de boeken zeer slecht werden bijgehouden.
Duidelijk is dat zowel Provinciale Staten als gedeputeerde Staten schromelijk tekort zijn geschoten in de controle van het NNBT. Daarbij stoort het Provinciale Staten dat zij door Gedeputeerde Staten slecht zijn geïnformeerd.
Vanmiddag komt de vraag aan de orde of verantwoordelijk gedeputeerde H. Gerritsen (PvdA) die afgelopen jaar de portefeuille overnam van zijn PvdA-collega Mirjam de Meijer, met de forse kritiek vanuit Provinciale Staten kan leven.