nieuws

23 feb 2003, 00:12

Gedeputeerde Rita Jansen (PvdA) stapt na tien jaar op

Gedeputeerde Rita Jansen (PvdA) heeft zojuist haar vertrek aangekondigd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het bestuur van de Stichting Het Groninger Landschap heeft mevrouw Rita G. Jansen benoemd tot de nieuwe directeur van de Stichting Het Groninger Landschap. Mevrouw Jansen zal per 1 september 2003 in dienst treden van de Stichting, maar dan nog niet onmiddellijk de functie van directeur uitoefenen. De huidige directeur, Gerard Sterkenburg, zal per 1 december aanstaande gebruik maken van de VUT-regeling, en dan zal mevrouw Jansen in functie treden als directeur. De periode van 1 september tot 1 december is een inwerk- en kennismakingsperiode.
Jansen laat weten geen ambitie te hebben om in de landelijke politiek actief te worden omdat ze graag in oost-Groningen wil blijven wonen. Daarom kwam de vacature die binnenkort ontstaat bij het Groninger Landschap als een geschenk uit de hemel. ‘Het is een prachtige organisatie voor een prachtig landschap, waar ik verknocht aan ben’, aldus Jansen.
Mevrouw Rita G. Jansen is 51 jaar en woonachtig in Wedde. Sinds 16 jaar is zij statenlid van de provincie Groningen, waarvan ruim 10 jaar als gedeputeerde. In die functie beheerde zij aanvankelijk de portefeuilles welzijn, zorg en onderwijs; de laatste vier jaar de portefeuilles natuur en landschap, waterhuishouding, agrarische zaken en plattelandsbeleid. Daarvoor is zij raadslid en wethouder geweest in de gemeente Bellingwedde en werkte daarnaast onder andere als gemeentevoorlichter en als docente communicatie en Nederlands aan de Hanzehogeschool Groningen. Half november 2002 heeft in het Dagblad van het Noorden, in de Volkskrant en in het weekblad Intermedair een oproep gestaan voor belangstellenden voor de functie van directeur van de Stichting Het Groninger Landschap. Hierop hebben ruim 160 mensen gereageerd. Een breed samengestelde selectiecommissie, gevormd uit vertegenwoordigers van het bestuur, het personeel en de vrijwillig medewerkers heeft vervolgens unaniem mevrouw Jansen voorgedragen voor deze functie.