nieuws

07 aug 2002, 00:12

Gasunie krijgt steun provincie voor ‘Energy Valley Noord-Nederland’

De Gasunie in Groningen heeft steun gekregen van provincie- en gemeente Groningen in haar streven zoveel mogelijk werkgelegenheid in de gas- en energiesector in het noorden te houden. Die werkgelegenheid is in gevaar gekomen doordat de vroegere minister van economische zaken Annemarie Jorritsma, het bedrijf wil splitsen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Door de plannen voor de splitsing moeten mogelijk honderden medewerkers van Gasunie verhuizen naar de Randstad. De directie van Gasunie liet enkele maanden geleden dan ook een noodkreet horen aan de noordelijke c.q Groningse politiek.
‘Dat signaal is heel goed opgevangen door provincie en gemeente Groningen’, vertelt woordvoerder Glerum van Gasunie. Het bedrijf heeft denkbeelden gelanceerd om zoveel mogelijk werkgelegenheid rond de energiesector in Groningen en Assen te behouden. ‘We zijn hier een soort ‘’Energy Valley’’ in het Noorden. Het zou doodzonde zijn als dat werd afgebroken’, aldus Glerum.
Volgens hem heeft het initiatief voor de Energy Valley inmiddels ‘vleugels’ gekregen en scharen steeds meer partijen zich er achter. De provincie heeft bijvoorbeeld medewerkers vrijgemaakt om de plannen uit te helpen werken. Mogelijk al in september zouden de plannen voor de ‘Energy Valley’ gepresenteerd kunnen worden.