nieuws

01 nov 2002, 00:12

Gasunie eert record piloot

De bijna zeventigjarige Belgische piloot Rogier de Grande wist dinsdag niet wat hem overkwam. De piloot zit al ruim dertig jaar aan de stuurknuppel voor pijpleidingsinspectie bij Gastransport Services. In die tijd heeft hij een palmares opgebouwd waar het Guinnes Book of Records overweegt een plekje voor te reserveren. Daarom is de piloot dinsdag door de directie van de Gasunie in het zonnetje gezet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Grande heeft namelijk ruim 31.000 uur lang aan de stuurknuppel gezeten voor de Gasunie. In dienst van Helico Helikopter Services heeft hij al die uren gewaakt over de pijpleiding. Volgens woordvoerder Jan Boon van de Gasunie zit de Belg ‘al zo’n beetje z’n hele leven in een helikopter’. Het aantal vlieguren is omgerekend meer dan tien jaar vliegen, 365 dagen per jaar, 8 uur per dag.
“En dat terwijl een piloot van de Belgische luchtmacht bijvoorbeeld hooguit 8000 uur mag vliegen”, aldus Boon. De Grande ontving dinsdag uit handen van hoofddirecteur George Verberg een vijftal modellen van de helikopters waarmee hij heeft gevlogen. Volgens Boon maakte De Grande een overrompelde indruk, maar gaf hij wel te kennen nog minstens drie jaar te zullen doorgaan met vliegen.