Nieuws

Gaslek bij NAM Bedum; locatie voorlopig dicht

Op een gaswinlocatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Bedum is woensdagmiddag door een lek een grote hoeveelheid gas ontsnapt. Het lek was snel gedicht, maar de locatie gaat uit voorzorg voor onbepaalde tijd dicht, zo meldde een woordvoerder van de NAM woensdag. Op een gaswinlocatie van de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) in Bedum is woensdagmiddag door een lek een grote hoeveelheid gas ontsnapt. Het lek was snel gedicht, maar de locatie gaat uit voorzorg voor onbepaalde tijd dicht, zo meldde een woordvoerder van de NAM woensdag.


Leestijd: 1 minuut

Het lek is ontstaan in een vat waar aardgas na de winning wordt behandeld. Hoeveel gas er is vrijgekomen, is nog niet bekend. Er zal pas weer gas uit de grond gehaald worden als duidelijk is wat de oorzaak van het lek is. Ook zal het vat eerst gerepareerd moeten worden, aldus de zegsman. De tijdelijke sluiting heeft geen gevolgen voor de gasvoorziening in Nederland.

De locatie in Bedum is normaal gesproken onbemand. Omdat er woensdag geasfalteerd werd, waren er achttien mensen aanwezig. Zij zijn direct geëvacueerd. Als gevolg van het incident reden er tussen Sauwerd en Bedum tijdelijk geen treinen.