nieuws

17 dec 2008, 09:09

Gekantelde bietenwagen zorgt voor chaos op A7

Een gekantelde bietenwagen heeft vannacht voor chaos gezorgd op de A7 ter hoogte van Boerakker. Hoewel de bieten, die door het ongeval op beide weghelften terecht waren gekomen, vanochtend vroeg al waren opgeruimd heeft het verkeer lange tijd hinder ondervonden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens de politie was de chauffeur van de wagen de macht over het stuur verloren waardoor hij in de middenvangrail terecht kwam. De bieten kwamen op beide vervolgens weghelften terecht. Om de bieten op te ruimen is de A7 urenlang in beide richtingen afgesloten geweest. Rond zeven uur vanochtend kon de weg weer worden vrij gegeven.

Tijdens de afsluiting van de weg werd een omleiding voor het verkeer ingesteld. Door de drukte die hierdoor op de Boerakkerweg ontstond, vond hier vanochtend een ernstig ongeval tussen een fietser en een auto plaats.

Op de A7 richting Groningen stond vanochtend rond 9 uur nog vier kilometer file. Ook op de A7 uit de richting Hoogezand stond het vast. Voor Groningen stond rond die tijd een file van vijf kilometer.