nieuws

26 feb 2009, 10:10

Fysiotherapeuten zien vaker kinderen met Wii-arm

Groningse fysiotherapeuten krijgen steeds vaker kinderen in hun praktijk met een Wii-arm. Het gaat om kinderen die last hebben gekregen van hun arm doordat ze te lang achter elkaar bezig zijn geweest met het populaire computerspel Wii. Dat zei de Groningse fysiotherapeut Auke Wagenmakers woensdagmiddag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het zou volgens hem goed zijn wanneer ouders een beetje in de gaten houden dat de kinderen het spel niet te lang blijven spelen. Overigens komen er ook steeds vaker ouderen met een Wii-arm in zijn praktijk.

In de Groningse praktijk voor fysiotherapie is in korte tijd een tiental klachten binnengekomen van mensen die last kregen van hun arm. Volgens de fysiotherapeut komt dat omdat de Wii-spelers geen begeleiding krijgen van een coach. Daardoor denken mensen er niet aan om eerst een warming-up te doen. Wagenmakers wil het spel niet ontraden. Het spel is zeker ook voor oudere mensen die bijvoorbeeld in een verpleeghuis wonen een hele goed manier om aan beweging te doen. Maar alles met mate, en dat geldt ook voor het spel Wii.

In december waarschuwden Britse artsen al voor de gevaren van het te intensief spelen van het spelletje Wii. Zij voorspelden een toename van het aantal klachten. In Nederland pleitte in december het Landelijk Platform Recreatiegezondheid in een rapport ook al voor een landelijke voorlichtingscampagne over de gevaren van de Nintendo Wii, naar aanleiding van een toename van Wii-blessures.