nieuws

13 mei 2019, 16:04

Frank den Hollander schrijft lied over Korrewegwijk en De Hoogte (VIDEO).

Er is een bijzonder lied gemaakt over het leven in De Korrewegwijk en De Hoogte. Geschreven door Frank den Hollander, gecomponeerd door Remko Wind, gezongen door Rosa da Silva, met in de hoofdrol deelnemers bewoners uit de wijk. 

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vorig jaar vond de eerste en volledig uitverkochte editie van De Wijk De Wereld plaats en namen bewoners van Selwerd en Paddepoel de Stadsschouwburg over. Het resultaat was geweldig: het theater als ontmoetingsplek, waar muziek klonk, gedanst en gespeeld werd en onvermoede talenten tot bloei kwamen. Van 13 t/m 15 juni neemt de wijk opnieuw de Stadsschouwburg over en wordt het theater een week lang het huis van de wijkbewoners van de korrewegwijk en De Hoogte.


 

Wie zijn al die mensen, dag in dag uit onderweg op die drukke korreweg? Waar gaan ze naartoe en waar komen ze thuis? En welke verhalen leven er een stukje verderop achter de mooiste poort van groningen, de cortingpoort, daar in De Hoogte? Waar dromen de spelende kinderen in speeltuin D.I.B. van en welke slaapliedjes zingen hun moeders voor ze als ze naar bed gaan? Van wie is die heerlijke roti in het Floreshuis? En hoe komt die beroemde eierbal van cafetaria Koning toch zo verdraaid lekker…


 

Ontdek het op 13, 14 of 15 juni in de Stadsschouwburg.
ga tijdens de voorstelling mee op reis door het hele theater, dat omgebouwd is tot het decor van de verhalen uit de wijk. van de orkestbak tot de foyer, van de kleedkamers tot het grote podium: overal ontmoet je je buren en mede-stadjers
en maak je bijzondere verhalen mee uit de wijk. In de vorm
van toneel, muziek, dans en alles daar tussenin komt de wijk met al haar smaken, geuren en kleuren tot leven. De scènes worden gespeeld door de wijkbewoners die ze samen met theatermakers en muzikanten van De Wijk De Wereld maakten: Mohamed Yusuf boss, ZUHAUSE, Rosa da Silva, Remko Wind, Lotte Lohrengel en Philipp Cahrpit.


 

Meer info: dewijkdewereld.nl