nieuws

23 nov 2009, 09:09

PvdA Groningen: grote vernieuwing raadsfractie

Frank de Vries is opnieuw lijsttrekker voor de PvdA bij de gemeenteraadsverkiezingen in maart. Dat is bekend geworden bij de presentatie van de kandidatenlijst. Op plek 2 en 3 staan twee nieuwe wethouderskandidaten: Elly Pastoor en Wim Moes. Pastoor werkt al jaren in projecten in wijken en het onderwijs en werd daarvoor onder andere onderscheiden met de Joke Smit-prijs voor emancipatie (met het vrouwencollectief JAMES) en een koninklijke onderscheiding. Moes is directeur van het Christelijk Basisonderwijs in de stad. Op de rest van de lijst staat een groot aantal jonge, nieuwe kandidaten een aantal zittende raadsleden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Afdelingsvoorzitter Piet Boekhoudt: "We hebben ons verkiezingsprogramma geschreven samen met de mensen in de wijken en buurten, en kiezen daarin voor een klassiek linkse koers met buurten, werk en onderwijs als centrale prioriteiten. We hebben kandidaten gezocht en gevonden die die stijl in het bloed zit en die met die items aan de slag kunnen. We zijn hartstikke trots dat we dat soort jonge, enthousiaste kandidaten hebben kunnen vinden."

De lijst kwam tot stand na een uitgebreid zoekproces - een scoutingscommissie voerde gesprekken met meer dan 100 mensen. Een aantal zittende raadsleden keert niet terug op de lijst. Boekhoudt: "We hadden een luxeprobleem; veel jonge, goede nieuwe kandidaten. Dat zorgde ervoor dat we keuzes moesten maken en daarbij hebben we ook mensen teleur moeten stellen."

Op 8 december stellen de partijleden op de algemene ledenvergadering de kandidatenlijst definitief vast.