nieuws

12 apr 2010, 09:09

‘Frank de Vries en Karin Dekker te voorbarig met voorlichting over tram’

PvdA-lijsttrekker en collegeformateur Frank de Vries en GroenLinks wethouder Karin Dekker zijn te voorbarig met het organiseren van een bijeenkomst maandagavond (vanavond) over de tram. Het is vreemd dat zij nu al voorlichting willen geven aan gemeenteraadsleden en leden van Provinciale Staten over de tram, terwijl er ook nog gekeken zou kunnen worden of er wellicht goedkopere oplossingen mogelijk zijn. Bovendien is het raar dat de voorlichtingsbijeenkomst vanavond, maandagavond, is, want dan vergadert een raadscommissie zodat veel gemeenteraadsleden dan niet bij de avond over de tram kunnen zijn. Dat betoogt de fractievoorzitter van de Stadspartij in Groningen, Robert Prummel.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens Prummel worden de leden van de Gemeenteraad van Groningen en de leden van Provinciale Staten uitgenodigd voor een “informatiebijeenkomst Marktmodel en Publiek-Publieke Overeenkomst” op 12 april om 7 uur in Het Kasteel.

‘Mijn fractie heeft ernstige bezwaren tegen het nu al houden van een dergelijke, kennelijk exclusief op tramaanleg gerichte, bijeenkomst.
De Wethouder en de medewerkers van het Trambureau, zij organiseren de bijeenkomst, weten dat de Raad van Groningen op maandagavonden de eerstvolgende raadscommissies voorbereidt.
Formateur de Vries en mevr. Dekker hebben waarschijnlijk gedacht, dat het college op 9 april rond zou zijn. Dit is echter niet het geval. Daarom is er nu geen enkele reden om haast te maken met voorlichting over zaken waarover nota bene nog een definitieve beslissing moet worden genomen.’’, zo betoogt Robert Prummel.

Volgens hem wil de Stadspartij, dat betere en goedkopere alternatieven voor de regiotram nader worden onderzocht, voordat een definitieve beslissing geforceerd wordt.

‘’Daar het regiotramplan omstreden is en er nog geen enkel zicht op een college akkoord, is een dergelijke bijeenkomst wat de Stadspartij betreft op dit moment niet aan de orde. Ik neem aan dat hetzelfde ook voor de leden van de Provinciale Staten geldt.’’