nieuws

10 nov 2008, 09:09

Fractievoorzitter PvdA Groningse gemeenteraad legt functie neer

De fractievoorzitter van de PvdA in de Groningse gemeenteraad, Jacqueline Kinds, stopt er mee. Dat meldt fractievoorzitter Drewes de Haan van GroenLinks in zijn weblog in de Digitale Stad Groningen (www.dsg.nl). De PvdA meldt zelf dat Arjan de Rooij benoemd is als haar opvolger. Volgens De Haan is het vertrek van Kinds een verlies voor de Raad (...)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Vrijdag kwam het zeer verrassende bericht dat Jacqueline Kinds per direct gestopt is als fractievoorzitter van de PvdA. Ze heeft een nieuwe baan en kan dat niet combineren met haar raadslidmaatschap en zal in januari uit de raad stappen. Haar vertrek is een verlies voor de raad. Zelf heb ik ook altijd prima met haar kunnen samenwerken.”

www.dsg.nl

PvdA:

De PvdA meldt zelf op haar website:

"'Jacqueline Kinds legt per direct het fractievoorzitterschap van de PvdA in de gemeenteraad Groningen neer. Ze heeft een nieuwe baan. De combinatie van die baan en het werk dat ze doet voor kamerlid Marjo van Dijken valt niet te combineren met het raadswerk. Jacqueline zal haar raadswerk afbouwen en in januari afscheid nemen. Ze kan nog niet vertellen welke, "omdat mijn werkgever het nog in de organisatie bekend moet maken." In het eerstvolgende nummer van Onze Binding zal Jacqueline Kinds haar vertrek nader toe te lichten.

Kinds heeft niettemin dit moment gekozen omdat volgende week de begroting in de gemeenteraad wordt behandeld. Bij deze behandeling wordt de PvdA-fractie aangevoerd door de nieuwe voorzitter Arjan de Rooij. Roeland van der Schaaf zal in januari de vrijgekomen plaats in de fractie innemen. "

www.pvdagroningen.nl