nieuws

05 sep 2010, 12:12

Fraaie schilderkunst in Eenrum

In Galerie Het Oude Raadhuis in Eenrum is te zien dat men ook tegenwoordig nog steeds knap en vakkundig kan schilderen. De expositie, van 10 september tot en met 21 november, ,toont het werk van Gijs Kos, Diederik Grootjans, Piet van de Hoef, Marjan Ketting en Els van der Glas.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gijs Kos maakt impressionistische schilderijen, zijn werk bevat veel onderwerpen met een voorkeur voor mensen, cafe-interieurs en stadgezichten.
Diederik Grootjans schildert voornamelijk stadsgezichten op realistische wijze.
Piet van de Hoef studeerde deze zomer af aan de Klassieke Academie voor Schilderkunst in Groningen en toonde zijn werk in Museum de Buitenplaats in Eelde. Hij schildert met een vlotte toets landschappen, mensen en impressies van zijn vele reizen.
Marjan Ketting schildert op indringende wijze voorwerpen uit de dagelijkse werkelijkheid. De manier waarop het licht zich manifesteert op dat voorwerp is bepalend voor haar. De voorwerpen zijn zeer realistisch weergegeven.
Els van der Glas maakt bronzen beelden en laat zich voornamelijk inspireren door dieren rond haar boerderij in Friesland. Haar uitdaging is de schoonheid en beweging van deze dieren vast te leggen.
 

Galerie Het Raadhuis is gevestigd in een monumentaal Amsterdamse Schoolpand uit 1930. Wat ooit het oude Raadhuis van het historische dorp Eenrum was, biedt nu een unieke expositieruimte voor hedendaagse kunst.

De Galerie organiseert 8 oktober een workshop landschap schilderen en 22 oktober een workshop dieren schilderen.

Galerie Het Raadhuis is geopend van vrijdag t/m zondag van 13.00 - 17.00 uur.
De expositie loopt t/m 21 november

Bezoek voor meer informatie www.galeriehetraadhuis.nl