nieuws

27 aug 2008, 10:10

‘Foutje’ in wegbelijning kost Groningen 1 miljoen

Een blunder bij de aanleg van de nieuwe Eemshavenweg tussen Groningen en de Eemshaven kost de provincie Groningen1 miljoen euro. Vorige week bleek dat bij de renovatie van de ongeveer 30 kilometer lange N46 de belijning aan weerszijden van de weg 15 centimeter te dicht op de berm is geplaatst waardoor levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Normaal gesproken hoort er tussen de buitenste lijn en de berm een afstand van minimaal 25 centimeter te zitten. Op de nieuwe Eemshavenweg, die pas weer enkele weken open is, bedraagt die afstand slechts 10 centimeter.

De provincie heeft nu besloten aan weerszijden van de weg, die pas enkele weken weer geopend is, een strook van 40 centimeter asfalt te storten. Volgens een woordvoerder wordt zo snel mogelijk met de werkzaamheden begonnen. De Eemshavenweg zal gedurende dit werk slechts één rijstrook open hebben.

Het is nog niet bekend hoe de fout heeft kunnen ontstaan. Mogelijk is er niet goed gecommuniceerd tussen de provincie en de uitvoerder, of ligt de schuld bij de aannemer, zegt hij. Een en ander wordt momenteel door de provincie onderzocht.