nieuws

22 sep 2009, 14:02

Foto Groninger Landschap op streekbus Arriva

Fotograaf Kars Kuiper uit Veendam is met zijn foto van de Punt van Reide winnaar geworden van de fotowedstrijd die Het Groninger Landschap heeft georganiseerd om het landschap in Groningen meer onder de aandacht te brengen. De foto van Kuiper is vanaf vandaag twee weken lang op 29 Arriva-bussen in de provincie te zien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:


De wedstrijd bestond uit het maken van de mooiste landschapsfoto. Iedere fotograaf kon er aan meedoen. Ruim 160 foto’s werden ingestuurd. De jury van Het Groninger Landschap bestond uit directeur Rita Jansen en fotografen Silvan Puijman en Omke Oudeman. Jansen: “We kozen voor de foto van Kuiper omdat die, behalve dat het een mooie landschapsfoto is, ook het meest aansluit bij de doelstelling van Het Groninger Landschap om meer mensen de natuur in te krijgen om zo het landschap ‘te beleven’.”

Kuiper krijgt, behalve dat zijn foto op 26 streekbussen wordt afgebeeld, ook een 2-daagse All-Inn hotelvoucher. De heer G. de Vries uit Warffum greep net naast de hoofdprijs. Ook hij krijgt een 2-daagse All-Inn hotelvoucher. Dhr. Rodenboog uit Groningen won een hotel-giftbox.