nieuws

16 feb 2003, 00:12

Foto-expositie Groningse kunstenaars in trendy kapperswinkel (14 feb)

‘Against the hair’ is de nieuwe foto-expositie van het (kunstenaars) samenwerkingsverband SUBstitution. Vrijdag 14 februari start ze in kapsalon Koppie Koppie aan de Vismarkt 32 te Groningen. ‘Against the hair’ is een thematentoonstelling over uiterlijk en way of life. Naast werken uit de fotoserie ‘Silverboys 2002’ bevinden zich in de collectie ook zwartwitfoto’s uit SUBstitutions beginperiode, waaronder werken die nog niet eerder (ingelijst) aan het publiek zijn getoond. Hetzelfde geldt voor een aantal foto's uit de serie 'Silverboys 2002'. De foto-expositie duurt tot 30 maart 2003.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naar aanleiding van deze foto-expositie, organiseert SUBstitution zondag 9 maart a.s. een pre-spring-lounge party. Deze start om 16.00 uur in de kapsalon en duurt tot circa 18.00 uur. Onder het motto: ‘kijk ook eens boven de spiegel van de kapper’, is er die middag de gelegenheid de werken te aanschouwen en met een deel van de makers van deze creaties van gedachten te wisselen. De loungeparty is een vorm van een open huis en een gelegenheid om met de makers de creaties te bekijken. Ze is voor iedereen toegankelijk. Dresscode: tenue de ville.
SUBstitution is een kunst collectief in een wisselende samenstelling van jonge enthousiaste (studerende) mensen, allen met een unieke eigenzinnige inbreng en hun eigen specialismen. Ze is bijeengebracht door communicatie- en journalistiekstudent Ronald Rooijakkers, alias columnist Rolooboy. SUBstitution houdt zich voornamelijk bezig met beelden, teksten en hun onderlinge synergie. Grensverleggende thema’s genieten hierbij in een reactie op haar omgeving haar voorkeur. Het merendeel van SUBstitutions activiteiten vindt plaats op projectbasis en heeft geen winstoogmerk. Voor de visagisten en haarstylisten is een belangrijke rol weggelegd bij het tot stand komen van deze creaties. Hun bijdragen bepalen mede de kracht en kunstzinnigheid van de foto’s. Dit komt o.a. tot uitdrukking in de gigantische metamorfoses die de modellen hebben ondergaan. Naast uiterlijk draaien de foto’s om leefstijl dat volgens SUBstitution hiermee hand in hand gaat. Om het publiek te betrekken bij deze bijzondere samenwerking wordt het overgrote gedeelte rondom de spiegel geëxposeerd. De makers van deze creaties willen de klant op deze wijze op gedachten brengen voor een anders getint gesprek in de kappersstoel tijdens zijn/haar ‘knipbeurt’. In kapsalon Koppie Koppie vindt voor het eerst een dergelijk uniek project plaats. De foto-expositie is gratis toegankelijk. Koppie Koppie is geopend op maandag van 13.00 uur tot 18.00 uur, dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 uur tot 18.00 uur en op zaterdag van 09.00 uur tot 16.00 uur.