nieuws

27 mei 2011, 11:11

PvdA: "Forum noodzakelijk voor de stad en de regio"

De PvdA in de stad Groningen vindt dat het Groninger Forum noodzakelijk is voor de stad en de regio. De partij diende samen met andere partijen, waaronder de VVD, een motie in bij de gemeenteraad waarin wordt gevraagd om een aanzienlijk deel van de uitgaven van het Forum te besteden aan stad en regio. Volgens de sociaaldemocraten zal de economie van de hele regio profiteren van de komst van het Forum en de structuurversterking die het met zich meebrengt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens raadsleden Marloes Dekker en Roeland van der Schaaf gaat en moet het Forum banen opleveren. “Vanuit het Forum zal veel nieuwe activiteit uitgaan”, stellen ze. “Met de aangenomen motie zorgen we ervoor dat dit vooral de regio ten goede komt. Bovendien: zonder Forum zullen investeringen van ondernemers in de omgeving uitblijven. De commissie Terlouw heeft dit klip en klaar duidelijk gemaakt.”

Het Forum moet een middel worden om de verbinding tussen de stad en de regio te representeren en te verbeteren. In het rapport Terlouw wordt het Forum benoemd als Venster op de regio. Volgens Dekker en Van der Schaaf kunnen de bezoekers via het Forum kennis maken met de kwaliteiten van de regio. Dat moet een impuls zijn voor het toerisme.

Volgens de raadsleden is het ook onzin dat voorzieningen in de rest van de provincie zullen lijden onder het Forum. “Het is juist andersom. Het Forum is ook een Venster op de stad. Neem bijvoorbeeld de bibliotheken De kwaliteit en het aanbod van de kleinere bibliotheken wordt juist sterker door de aanwezigheid van en de samenwerking met een grote centrale bibliotheek die met de tijd meegaat. In het Forum realiseren we voorzieningen die alleen in de stad zijn te realiseren maar met een onmisbare waarde de gehele regio”, aldus Dekker en Van der Schaaf.