nieuws

13 aug 2002, 00:12

Forse brand verwoest deel van restaurant aan Hereweg in Groningen

Een uitslaande brand heeft vanmiddag grote schade aangericht in een restaurant aan de Verlengde Hereweg in Groningen. De eerste etage van het pand werd grotendeels verwoest en ook het dak raakte zwaar beschadigd. Persoonlijke ongevallen hebben zich niet voorgedaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rond 11.45 uur kwam bij de Meldkamer Ambulancezorg & Brandweer een 1-1-2 melding binnen dat er veel rook kwam uit het dak van het restaurant (`De Ruif`). De brandweer van Groningen rukte uit met twee tankautospuiten en een autoladder. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak. In eerste instantie werd geprobeerd via een binnenaanval de vlammen te bestrijden. Vervolgens werd het vuur met meerdere stralen van buitenaf bestreden. Ook het naastgelegen pand werd natgehouden. Hierdoor bleef dit gespaard. Ten tijde van de brand bevonden zich geen mensen in het restaurant.
Door de brand ontstond een forse rookontwikkeling. Bewoners van de panden aan de overkant van de Verlengde Hereweg werd daarom geadviseerd ramen en deuren te sluiten. Om 12.35 uur werd het sein `brand meester`gegeven. De brand is vermoedelijk ontstaan aan de achterzijde van het restaurant, op de verdieping boven de keuken. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.