nieuws

06 nov 2002, 00:12

<font color= #339900>Oproep aan Balkenende: ‘Verplaats Trèveszaal naar Groningen!’

Premier Balkenende is sinds vanmorgen op werkbezoek aan Groningen. Zijn bezoek levert een unieke kans op voor Groningse politici om er bij hem op aan te dringen de ministerraad in de toekomst ook eens in Groningen houden. In navolging van Maastricht kan Groningen de minister-president vragen om vergaderingen van ministers - of zelfs een Europese top! - in bijvoorbeeld het voortreffelijk te beveiligen Groninger Museum te houden (Lees verder en reageer in het FORUM)

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De burgemeester van Maastricht, Gerd Leers, kwam deze week in het nieuws omdat hij een persoonlijke brief stuurde aan premier Balkenende. Daarin vroeg hij de premier de ministerraad ook eens in Maastricht te houden.
Maar, met alle respect voor Maastricht: Groningen is nu ook wel eens aan de beurt, zo dunkt ons. Misschien dat burgemeester Wallage of prominente Groningse CDA politici dat idee eens kunnen voorleggen aan de heer Balkenende.
Wanneer de ministerraad voor de verandering eens in Groningen wordt gehouden, of een Europese top in het Groninger Museum, heeft dat voor de ministers grote voordelen. Ze kunnen in het museum eens van echte cultuur genieten. En ze zijn op loopafstand van de gastvrije Groningse binnenstad. En voor minister Remkes is het ook wel eens goed wanneer zijn collega’s bij hem in Groningen komen, in plaats van dat hij altijd naar Den Haag moet.
Eigenlijk is het een gemiste kans dat Groningse politici niet zelf op het idee zijn gekomen de ministerraad eens hier te laten houden. Maar wellicht kunnen ze de uitnodiging alsnog doen uitgaan.