nieuws

27 feb 2008, 09:09

FNV: Estafettestaking kleinmetaal komt naar Groningen

De estafettestaking in de kleinmetaal die sinds maandag het land door trekt komt donderdag aan in Groningen. Werknemers van twee kleinmetaalbedrijven in Groningen worden opgeroepen donderdag het werk neer te leggen. De stakers komen bijeen in het actiecentrum in het regiokantoor van FNV Bondgenoten. Albert Kuiper bestuurder FNV Bondgenoten: “De werkgevers in de kleinmetaal zijn nog steeds niet bereid met een fatsoenlijke cao te komen. De werknemers pikken dit niet langer en leggen dus het werk neer.”

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nadat het conflict met de werkgeversorganisaties ontstond heeft FNV Bondgenoten de individuele werkgevers de mogelijkheid geboden alsnog met de vakbondseisen akkoord te gaan. Alleen zo kon een staking nog voorkomen worden. Zowel Wolter en Dros als De Graaf zijn hier niet op ingegaan. Kuiper: “ Een staking is door de onwillige opstelling van de bedrijven onvermijdelijk geworden.”

Werknemers van de stakende bedrijven worden gevraagd donderdag bij aanvang van hun dienst te verzamelen bij de bedrijfspoort. Daarna gaan de stakers en vakbondsbestuurders naar het actiecentrum waar door Kuiper een toelichting op de situatie en de huidige stand van zaken wordt gegeven. Het actiecentrum is geopend van 7.00 tot 10.00 uur.