nieuws

11 jun 2002, 00:12

FLOWERING INFERNO in Natuurmuseum Groningen

Op vrijdagavond 7 juni a.s. wordt de tentoonstelling Flowering Inferno om 22.00 uur geopend met een licht en geluidsspel van André Pronk van het Grand Theatre. Het kort, maar krachtige theatrale gebeuren vindt buiten plaats, geheel in lijn met de tentoonstelling, die zich ook buiten de muren van het museum voortzet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Rommert Boonstra’s foto’s vormen prikkelende fantasieën met de bloem in de hoofdrol. Speurend door de tentoonstelling krijgt de bezoeker niet alleen foto’s te zien, maar ook gedichten te horen, terwijl bloemengeuren de neus prikkelen. Bovendien worden antieke plantenboeken uit diverse collecties getoond.
Rommert Boonstra wordt beschouwd als een belangrijke vertegenwoordiger van de zogenaamde geënsceneerde fotografie. Zijn verrassende, theatrale beelden kunnen bij de beschouwer allerlei associaties oproepen. In het nieuwste werk van Boonstra speelt de bloem de hoofdrol. Hij plaatst daarin bloemen en planten in een verrassende context. Het natuurmuseum presenteert deze foto’s als "The flowering inferno" met als thema de ontwikkeling van geboorte, via bloei naar verval.
Op de bovenverdieping van het museum worden ongeveer 100 foto's op verschillende manieren gepresenteerd. In de koepelzaal zijn o.a. 12 monumentale afbeeldingen te zien. Daarnaast ruikt men bloemengeuren en kan men gedichten beluisteren en/of lezen van een twaalftal prominente Nederlandse dichters - waaronder Rutger Kopland, Esther Jansma, Frans Budé, Rozalie Hirs, Albert Schaalma en Tonnus Oosterhof - die met nieuw poëtisch werk reageren op Boonstra’s foto’s.
Bij de tentoonstelling verschijnt een rijk geïllustreerd boek, uitgegeven door Philip Eckers te Groningen, (prijs 19,50 Euro, te verkrijgen in museumwinkel en boekhandel). Tevens is er t/m 31 augustus een expositie met werk van Rommert Boonstra te zien in Galerie Wijk, Akerkhof 18 zz in Groningen, telefoon 050-3183648.
Tentoonstellingsperiode: 8 juni t/m 14 september 2002 Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Natuurmuseum Groningen, telefoon 050 – 367 61 70