nieuws

29 jan 2003, 00:12

Flitsende Provincie Groningen wil jongeren bereiken met ansicht en gratis buskaartje

Met de Statenverkiezingen in het verschiet heeft de provincie Groningen een hippe promotiecampagne ontwikkeld. Met een ansichtkaart en een gratis buskaart te winnen! Cool! 'Op deze originele manier hoopt de provincie jongeren op structurele en vernieuwende wijze te betrekken bij de ontwikkeling van het beleid'.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op donderdag 30 januari tussen 18:00 en 22:00 uur deelt een promotieteam van de provincie Groningen ansichtkaarten uit in de binnenstad van Groningen om aandacht te vragen voor de actie "Ontdek het verschil tussen Groningen en Groningen". Jongeren kunnen op een speciale website een gratis buskaartje aanvragen voor een ontdekkingsreis door de provincie. Om 20:00 uur reikt de Commissaris van de Koningin, dhr. Alders, op het Waagplein het eerste gratis buskaartje uit aan jongeren die de campagne bedacht hebben. 'Op deze manier kom je nog iets te weten van de provincie Groningen en het is nog leuk ook' (Lars, 6 vwo, 17 jaar).
In samenwerking met Arriva en NoordNed stelt de provincie 100 duo-buskaartjes beschikbaar voor jongeren tussen de 15 en 23 jaar. Met deze kaartjes kunnen zij één dag gratis met de trein of bus op ontdekkingsreis gaan in de provincie Groningen. Degene met het beste en meest originele reisverslag wint een digitale fotocamera en zijn of haar verslag wordt op de nieuwe jongerenwebsite van de provincie Groningen, www.ontdekgroningen.nl geplaatst. De actie duurt van 15 februari tot en met 15 maart.
Speciale jongerenwebsite
De provincie Groningen heeft voor deze actie een jongerenwebsite ontwikkeld: www.ontdekgroningen.nl Via deze website kunnen jongeren uit de provincie zich opgeven voor één van de 100 gratis buskaarten. Daarnaast vinden jongeren op de site informatie over diverse actuele projecten in de provincie op het gebied van openbaar vervoer, veiligheid en cultuur.
De promotiecampagne 'Ontdek het verschil tussen Groningen en Groningen' is de kick-off van een structureel jongerenparticipatieproject dat de provincie Groningen samen met het bureau Young Works uitvoert. Het komende jaar gaat de provincie regelmatig met jongeren praten en hen op structurele en vernieuwende wijze betrekken bij de ontwikkeling van het beleid.