Nieuws

Flinke winst voor Gasunie

Gasunie heeft in het eerste halfjaar van 2012 een behoorlijke winst van 246 miljoen euro gerealiseerd. Het gastransportbedrijf verwacht dan ook dividend uit te kunnen keren aan de Nederlandse Staat, de enige aandeelhouder van het bedrijf. Dat is bekend gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.Gasunie heeft in het eerste halfjaar van 2012 een behoorlijke winst van 246 miljoen euro gerealiseerd. Het gastransportbedrijf verwacht dan ook dividend uit te kunnen keren aan de Nederlandse Staat, de enige aandeelhouder van het bedrijf. Dat is bekend gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.Gasunie heeft in het eerste halfjaar van 2012 een behoorlijke winst van 246 miljoen euro gerealiseerd. Het gastransportbedrijf verwacht dan ook dividend uit te kunnen keren aan de Nederlandse Staat, de enige aandeelhouder van het bedrijf. Dat is bekend gemaakt bij de presentatie van de halfjaarcijfers.


Leestijd: 1 minuut

Vorig jaar boekte het gastransportbedrijf nog een verlies van 600 miljoen euro en kreeg de Staat geen uitkering over de winst. Over de eerste 6 maanden van dit jaar heeft Gasunie een positief nettoresultaat van 246 miljoen euro behaald. Er is meer transportcapaciteit verkocht. Ook leveren investeringen in de zogeheten gasrotonde, waarmee Nederland een belangrijke leverancier van gas wil blijven in Europa, geld op.

De verwachting is dat in het tweede halfjaar de winst lager uitvalt, maar dat over heel 2012 het resultaat nog zo positief is dat weer dividend kan worden uitgekeerd. Gasunie verwacht over heel dit jaar een omzet te behalen van ongeveer 1,5 miljard euro.