nieuws

19 feb 2011, 14:02

Flinke hennepkwekerij opgerold

De politie heeft vrijdagochtend in een woning aan de Derk Boeremastraat een hennepkwekerij opgerold, De bewoner, een 30-jarige man, werd in de woning aangehouden en meegenomen naar het politiebureau.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De kwekerij met 92 hennepplanten werd in een slaapkamer aangetroffen. Ook in andere vertrekken werden diverse toebehoren (ventilatoren, lampen, drukspuit, afvalzakken en bloempotten) aangetroffen. De verdieping lag vol met hennepafval van eerdere oogsten. De plantage en toebehoren werd met de hulp van de gemeente Appingedam opgeruimd en vernietigd.

In de woning trof de politie diverse dure spullen, zoals een grote plasmatelevisie, homecinemaset, blurayspeler, dvd-speler, laptop en spelcomputer. In overleg met het Openbaar Ministerie werden deze dure spullen in beslag genomen.

Tijdens het verhoor verklaarde de Damster in 2,5 jaar tijd tien oogsten te hebben gehad. De oogsten duurden bij de verdachte ongeveer drie maanden. Hij had volgens eigen zeggen zo’n zeventig hennepplanten per oogst. Op grond van een snelle berekening werd gesteld dat de verdachte met de tien oogsten ongeveer 85.000 bruto voordeel heeft gehad. De man werd na verhoor in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.