nieuws

05 okt 2012, 19:07

Flames vegen de vloer aan met Weert

De basketballers van GasTerra Flames hebben zaterdagavond hun eerste competitiewedstrijd overtuigend gewonnen van BS Weert. In MartiniPlaza werd het 97-53.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De Flames hadden de hele wedstrijd een comfortabele voorsprong. Topscorer werd Thomas Koenis met 18 punten.

De voorbereiding op het nieuwe seizoen verliep qua uitslagen niet bepaald veelbelovend. Van de negen oefenduels werd slechts drie keer gewonnen, waardoor afgelopen zaterdag in eigen hal tijdens de Open Dag. Toen werd met 81-76 gewonnen van Leuven Bears. Jason Dourisseau en Jesey Voorn waren beiden topscorer. Met Voorn is een speler genoemd die zich in de voorbereiding wel een aantal keren positief wist te onderscheiden door vaak driepunters raak te mikken. Op 22 september werd in Martiniplaza ook gewonnen van Landstede uit Zwolle en op 28 augustus werd Den Helder geklopt met 76-67. Verder waren er louter nederlagen te noteren onder andere tegen Leuven, Oldenburg en Pepinster.

Het Flames van dit seizoen heeft een aantal nieuwe gezichten. Meest opvallende is die van de 32-jarige Michael Kingma. De 2.07 meter lange speler is nog maar een paar weken in Groningen, omdat hij nog in Australië actief was. De center met nummer 14 moet een publieksspeler worden. De Amerikanen Maurice Miller en Jamal Boykin zijn ook nieuw. Miller speelde recent op IJsland en Boykin was tot februari dit jaar actief in Japan. Daarvoor speelde hij op Cyprus. De 21-jarige Dimeo van der Horst kwam over van de Magixx uit Wychen. Waar Flames staat zal moeten blijken, maar dat ze samen met EiffelTowers uit Den Bosch en Leiden tot de kanshebbers op een finaleplaats in de play-offs gerekend mogen worden lijkt wel zeker. Leiden won afgelopen weekend de strijd om de Supercup van Eiffel.

Er doen dit seizoen weer tien ploegen mee aan de Dutch Basketball League. In tegenstelling tot vorig seizoen zijn Amsterdam en Den Helder terug op het hoogste niveau.