nieuws

13 jan 2003, 00:12

Femke Halsema maandag 13 januari op werkbezoek in Groningen

Femke Halsema , lijsttrekker voor GroenLinks bij de tweede kamerverkiezingen van 22 januari, bezoekt maandag 13 januari Groningen om de Prof. Bladergroenschool een speeltoestel aan te bieden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het bezoek begint maandag om 11.00 uur bij het Dagblad van het Noorden, waar Femke vragen beantwoordt van lezers. Om 12.00 uur wordt in de hal van het Cultuurcentrum De Oosterpoort het eerste exemplaar van de landelijke verkiezingskrant van GroenLinks uitgereikt aan Thom van der Goot, directeur van De Stadsschouwburg en van Cultuurcentrum De Oosterpoort. Vervolgens wordt de krant in de Oosterpoortbuurt verspreid, waarbij bij mensen wordt aangebeld. Dit gebeurt door een team van prominente Groen-Linksers, waaronder naast Femke Halsema, Marijke Vos, Ineke van Gent en fractievoorzitter Drewes de Haan.
Om 13.00 uur wordt het bezoek afgesloten bij de Prof. W.J. Bladergroenschool aan de Donderslaan in Corpus den Hoorn,(school van het PINN). Hier wordt aandacht besteed aan de situatie van speelplekken voor kinderen in Nederland. GroenLinks wil hier iets aan doen en biedt daarom de school een speeltoestel aan. Het toestel wordt beschikbaar gesteld door de Branchevereniging voor speeltoestellen. Om 13.15 uur wordt dit toestel door Femke Halsema en een aantal kinderen onthuld. Femke Halsema biedt aansluitend hierop een manifest aan aan de afdelingscoördinator van de school, Gert Oele, waarin wordt aangedrongen op meer aandacht en meer geld voor speelplekken voor de jeugd. Vervolgens wordt de school zelf bekeken, waarbij thee wordt gedronken met de kinderen en een spelletje wordt gedaan. Het bezoek wordt afgesloten door kinderen naar hun bus cq. taxi te begeleiden, waarbij de gevaarlijke verkeerssituatie mee in ogenschouw genomen wordt.