nieuws

24 feb 2003, 00:12

Femke Halsema in Groningen bij Vrouwendag

In het kader van Internationale Vrouwendag houdt de Stichting 8 maart Groningen op 8 maart in het Werkmancollege aan de Sint Jansstraat in Groningen een vrouwenmanifestatie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De opening van deze dag zal om 12.55 uur verricht worden door fractieleider Halsema van Groen Links. Ook zal zij in gesprek gaan met twee Russische vrouwen, die tijdens de vrouwenmanifestatie een lezing geven over de positie van vrouwen in de voormalige Sovjetunie. Verder is er een lezing over de actuele situatie van de Iraakse Koerden door Sazgar Mahmoud.
Verder zijn er tijdens de manifestatie tal van andere activiteiten, die tot doel hebben de positie van de vrouw in deze wereld zichtbaar te maken en daardoor wellicht ook te werken aan de verbetering van deze positie. Ook hoopt de Stichting met de manifestatie de internationale verbondenheid tussen vrouwen te versterken. Naast de lezingen zijn er ook workshops, muziek, exposities, clownsacts, poppentheater en is er een informatiemarkt met informatie van verschillende organisaties. Om ongeveer halfacht wordt de manifestatie in het Werkmancollege afgesloten. De Stichting 8 maart Groningen is een samenwerkingsverband tussen Centrum voor Internationale Samenwerking (COS), Amnesty International, Multicultureel Vrouwencentrum Jasmijn, Humanitas Multicultureel, Stichting Vrouwencentrum Groningen en Vrouwengezondheidscentrum Gaia. De Stichting is eind vorig jaar opgericht om meer een sterker front te vormen. Aan de vrouwenmanifestatie wordt verder medewerking verleend door het Gemeentevrouwennetwerk.