nieuws

28 mei 2010, 09:09

Feestje op de Grote Markt!

De basketballers van GasTerra Flames zijn donderdagavond door duizenden uitzinnige fans gehuldigd op de Grote Markt in Groningen. Het team werd afgelopen dinsdag in de Martiniplaza landskampioen door met 79-74 te winnen van WCAA Giants uit Bergen op Zoom. In de best-of-seven serie werd het daardoor 4-1 voor de Groningers, die eerder tijdens de play-offs Upstairs Weert en Zorg en Zekerheid Leiden uitschakelden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De nieuwe titelhouder domineerde ook al in de competitie, waarin slechts driemaal werd verloren. Volgens coach Marco van den Berg lag de kracht van het team in de hechte band die de spelers met elkaar hadden. ,,Ze vertrouwden elkaar blind en dat heb ik nog nooit zo meegemaakt'', aldus de oud-bondscoach.

De massale huldiging op het bordes van het Groningse gemeentehuis maakte indruk op de spelers. ,,Ik kon niet geloven wat ik zag toen ik naar de Grote Markt keek'', zei de Amerikaanse aanvoerder Robby Bostain. ,,Het is geweldig dat zoveel mensen hier naar toe zijn gekomen om ons te huldigen.'' Publieksfavoriet Matt Haryasz jubelde: ,,These fans give me wings, baby!".

De kern van het team van de Flames heeft nog een contract voor het volgende seizoen, waarin de club Europese ambities heeft. Het is onduidelijk of Bas Rozendaal en Tim Blue volgend jaar ook nog in Groningen spelen. De Amerikaan Jason Ellis heeft donderdag een aanbieding van de club in beraad genomen.