nieuws

19 apr 2012, 15:03

FC Groningen tekent contracten met jonge spelers Bos en Bakker

FC Groningen heeft twee jonge spelers uit de provincie Groningen gecontracteerd. Dat maakte de club donderdagmiddag bekend. Het gaat om 'eigen kweek': beide komen van de eigen jeugdopleiding.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Henk Bos en Nick Bakker hebben hun eerste overeenkomst bij FC Groningen getekend. Beide 19-jarige spelers van de B-kern kwamen met de club een contract voor de duur van twee seizoenen overeen met daarbij een optie van nog eens één seizoen, te lichten door FC Groningen.

Henk Bos, afkomstig van Musselkanaal, kwam in 2003 binnen in de D1 van de jeugdopleiding van FC Groningen en doorliep alle jeugdteams. In de zomer van 2011 maakte de frêle aanvaller de overstap van de RVO naar Jong FC Groningen. Dit seizoen speelde de vleugelspits twintig wedstrijden in de Beloften en scoorde vier keer. Ook maakte Bos tot nu toe al vier maal zijn opwachting in het eerste elftal, waarvan de laatste twee keer (tegen ADO Den Haag en Roda JC) als basisspeler.

Nick Bakker kwam net als Bos in 2003 bij de D1 van FC Groningen en is afkomstig van Potetos. De centrale verdediger doorliep vervolgens eveneens alle jeugdteams. Bakker speelde dit seizoen achttien wedstrijden in Jong FC Groningen en maakte daarin één doelpunt. Op 19 februari 2012 maakte hij als invaller zijn debuut in de Eredivisie, in de wedstrijd tegen PSV. Onlangs werd Bakker geveld door de ziekte van Pfeiffer.

Manager technische zaken Henk Veldmate zegt over Bos en Bakker: “Prachtig natuurlijk dat deze beide jongens onze gehele jeugdopleiding hebben doorlopen en nu een eerste profcontract kunnen tekenen bij FC Groningen. Dat is een pluim aan het adres van onze jeugdopleiding en uiteraard aan de spelers zelf. Naast het feit dat deze spelers nu een contract tekenen, hebben zij bovendien – net als Luis Pedro – dit seizoen hun debuut gemaakt in het eerste elftal, hetgeen een extra dimensie geeft. Bos en Bakker hebben een belangrijke vervolgstap gezet en wij denken dat zij zich nog verder kunnen ontwikkelen, vandaar dat wij ze aan ons hebben willen binden.”