nieuws

20 apr 2002, 00:12

FC Groningen supporters ‘belonen’ Friese aanvaller met naaimachine

Supporters van FC Groningen hebben afgelopen nacht de Heerenveen-aanvaller Anthony Lurling een bijzondere onderscheiding uitgereikt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Ze hebben hem uitgeroepen tot ‘Grootste Matennaaier van het Nederlandse betaald voetbal’. De bijbehorende bokaal, een oerdegelijke mahoniehouten naaimachine uit 1745, is vannacht samen met een uitbundig spandoek door supporters van FC Groningen in de voortuin van de 'geboren buitelaar' afgeleverd. Lurling's voetbaltalent bracht de Brabander enkele jaren geleden naar Friesland. Daar maakte zijn nog veel grotere 'talent' om oprechte voetbalcollega's gele en rode kaarten aan te smeren, hem binnen afzienbare tijd tot de meest gehate voetballer op de Nederlandse velden. In alle windstreken flikte hij zijn kunstje al eens. En ondanks een ongekende mate van impopulariteit bij het voetbalpubliek zet hij zijn wangedrag onverminderd voort, zo laten de FC Groningen supporters weten. Bonaventura Kalou, (Feyenoord), Peter van Vossen (De Graafschap), Hugo (FC Groningen), Stijn Vreven (FC Utrecht), Irvin Lee (AZ): het is slechts een minieme en volstrekt willekeurige greep uit de ware grabbelton aan voetballers die door Lurling's toneelspel onterecht de rode kaart kregen voorgehouden. Zo menen althans de FC Groningen-fans
Bij FC Groningen-supporters staat de rode kaart die hij publiekslieveling Hugo jaren geleden op die manier aansmeerde, nog nadrukkelijk op het netvlies. Daarnaast waren recentelijk ook in Sittard en Doetinchem de scheldpartijen van het publiek niet van de lucht: met name de naam van Lothar Matthäus kreeg de kleine Friese vleugelspits veelvuldig naar zijn hoofd.
Onder het motto 'ere wie ere toe komt', hebben enkele fans van FC Groningen in de afgelopen nacht de 'beloning' op het huisadres van Lurling afgeleverd. De fans hopen dat de speler in het vervolg zijn naaipraktijken op het veld staakt en voortaan zijn overduidelijke kwaliteiten op dit gebied botviert op zijn zojuist verworven huishoudeijk apparaat.