nieuws

01 dec 2002, 00:12

FC Groningen-Sinterklaas haalt stunt uit met Heerenveen-trainer Foppe de Haan

Foppe de Haan, trainer van SC Heerenveen, heeft afgelopen nacht bezoek gehad van een speciale FC Groningen-Sinterklaas. Dat gebeurde aan de vooravond van het duel FC Groningen –Heerenveen, dit weekend. Voor de deur van de Friese trainer liet de Goedheiligman een lading cadeaus achter. Sommige cadeaus zijn speciaal in de groen-witte clubkleuren van FC Groningen gespoten, sinds jaar en dag de favoriete club van Sinterklaas. (Foto’s op de voorpagina van de GIC).

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De gulle gever uit Spanje liep dus ook dit jaar niet voorbij aan het huisje van de Heerenveen-oefenmeester, die dit seizoen overigens met zijn ploeg ook regelmatig voor Sinterklaas speelde. Menig tegenstander kreeg van Foppe en zijn mannen de punten prijs, reden voor velen (de Sint niet in de laatste plaats) om de gedateerde trainer dringend op de mogelijkheid tot opstappen te wijzen.
"Soms moet je mensen tegen zichzelf in bescherming nemen, anders blijven ze doormodderen tot ze net zo oud zijn als ik," aldus Sint Nicolaas in een reactie. "Een bekend Spaans spreekwoord luidt dan ook 'Er is een tijd van komen en er is een tijd van gaan'. Foppe's tijd van gaan, is nu gekomen." De Sint rekent er overigens wel op dat Foppe en zijn knechtjes zondagmiddag gewoon nog gewoon voor hulpsinterklaas zullen spelen in het Oosterpark. "De drie punten horen in Groningen te blijven, bij de Trots van het Noorden. Maar dat weet die dekselse Foppe ook wel", aldus de altijd goedlachse Kindervriend.