nieuws

25 nov 2007, 21:09

FC Groningen roostert Feyenoord in Hel van het Noorden

Het heeft even geduurd, maar het wachten werd ruimschoots beloond. FC Groningen heeft eindelijk weer gewonnen in de Euroborg. Bovendien ging het om een zinderende wedstrijd met veel doelpunten waarbij als klap op de vuurpijl FC Groningen in blessuretijd de winst tegen Feyenoord naar zich toetrok: 3-2. Voor de Rotterdammers maakte de Euroborg haar reputatie als Hel van het Noorden volledig waar: vorig seizoen verloor Feyenoord er ook al twee keer, zowel voor de competitie als in de play-offs. Voor FC Groningen veelbelovend is dat Marcus Berg eindelijk leek te zijn ontketend.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de superspannende slotfase vielen vier doelpunten. Invaller Marcus Berg bracht twee treffers op zijn naam, waaronder de winnende goal in FRC Groningen kreeg al in de eerste minuut drie kansen op rij. Erik Nevland was het dichtste bij de openinstreffer. De Noorse spits schoot op de binnenkant van de paal.


FC Groningen, dat na recente fiasco’s tegen NEC en Roda JC (beide 1-5) gebrand was op succes, bleef tot aan de rust de betere ploeg. De thuisclub miste voorin evenwel een koele afmaker. Goran Lovre liet de mooiste kans liggen. In riante positie schoot hij de bal na een half uur voorlangs.


Feyenoord liet FC Groningen ook na de pauze het spel maken. Maar in de slotfase gebeurde van alles. FC Groningen gaf met treffers van invaller Marcus Berg en Erik Nevland het duel een verrassende wending (2-1). Nuri Sahin schoot Feyenoord echter snel weer op gelijke hoogte. Na deze spectaculaire momenten tussen de 73e en 77e minuut leken beide ploegen het welletjes te vinden. De ontketende Berg dacht daar duidelijk anders over: 3-2.