nieuws

16 sep 2002, 00:12

FC Groningen ontsteld over geweld jegens spelersbus

FC Groningen is in zak en as over een aanval van supporters jegens de spelersbus. 'Dit hebben we nog nooit meegemaakt', aldus Theo Huizinga.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De spelersbus van FC Groningen is zaterdagnacht na afloop van de verloren wedstrijd tegen Excelsior in Groningen belaagd door boze supporters. De inzittenden voelden zich zo bedreigd dat de bus uitweek naar een sportcentrum aan de rand van de stad. Dit heeft de Groningse zondag bevestigd.
FC Groningen had onderweg naar Groningen om politiebegeleiding gevraagd, maar die bleef uit. Bij het Oosterparkstadion waren op het moment van aankomst ook geen agenten aanwezig. Ze waren vlak daarvoor vertrokken omdat ze de supportersbus op afstand aanzagen voor de spelersbus.
Pas na drie kwartier wachten bij het sportcentrum kon de spelersbus veilig terugkeren naar het stadion. Daar bleek dat de groep supporters de banden van een aantal spelers leeg had laten leeglopen. Na tussenkomst van de wegenwacht konden zij naar huis.
Teammanager T. Huizinga van FC Groningen omschrijft het voorval als ‘heel bedreigend’. ,,We hebben de bus razendsnel in de achteruit gezet toen de groep op ons af kwam rennen. Zoiets heb ik in de 27 jaar die ik bij FC Groningen nog nooit meegemaakt.”
De supporters zijn razend over de slechte resultaten die FC Groningen de laatste tijd behaalt. De club heeft al vier wedstrijden op rij niet gewonnen.